Vals zingen en grappige dansjes doen

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.4.2″ custom_padding=”0px||||false|false” hover_enabled=”0″][et_pb_row _builder_version=”4.4.2″][et_pb_column _builder_version=”4.4.2″ type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″ text_font_size=”18px” hover_enabled=”0″]

Waar kun je als schrijver nog over schrijven als de Corona verhalen je je neus uitkomen, vroeg ik mezelf af toen ik achter mijn laptop ging zitten voor mijn wekelijkse blog. En waarom dan toch een blog schrijven, sowieso? Hoeveel verhalen worden er al niet de ether in geslingerd. Moet ik daar ook zo nodig mijn ge-orakel aan toe voegen? Goede vraag. En het antwoord is: nee, natuurlijk hoeft dat niet. Maar toch doe ik het, want een schrijver schrijft nou eenmaal om de gekte tegen te gaan. Haar eigen gekte en die van de wereld.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″ text_font_size=”18px” hover_enabled=”0″]

Laat ik in dit blog gewoon maar eens beschrijven waar ik me de afgelopen week mee bezig heb gehouden. Een prima uitgangspunt.

Ik heb een verhaaltje en een gymliedje geschreven, een kleur- en knutselwerkje gemaakt en een aantal voorleesfilmpje. Allemaal voor de kinderen die nu niet naar school kunnen en voor de ouders die daarmee weer wat in handen hebben om hun kroost bezig te houden. Maar, eerlijk is eerlijk, ik creëer dat alles ook voor mezelf. Ik snak naar lichtheid, speelsheid en vrolijke verhalen, naar vals zingen en grappige dansjes doen. Dat heb ik dus gedaan. Hieronder de linkjes.

 En waarschijnlijk zal ook de komende week daarmee grotendeels gevuld worden. Nieuwe verhaaltjes, filmpjes, liedjes, knutsels; wat er ook ontpopt in mijn hoofd en uit mijn pen komt kruipen. Ik voel al een nieuw liedje opkomen. Kijken wat er de komende week geboren wil worden. 

Hieronder ook nog het gymliedje. Niet alleen voor kinderen. Want ook als ‘groot mens’ is het heel goed om af en toe te hinkelen en met je kont te schudden. Gewoon even de dag mee beginnen, daar word je blij van. Ik tenminste wel 😉

 Goed weekend en tot volgende week! 

[/et_pb_text][et_pb_audio title=”Gymliedje” _builder_version=”4.4.2″ audio=”https://www.edithdewit.nl/wp-content/uploads/2020/03/gymliedje-lise.mp3″ hover_enabled=”0″][/et_pb_audio][et_pb_text _builder_version=”4.4.2″ hover_enabled=”0″ text_font_size=”18px” background_color=”#fff366″]

Leuke dingen om te doen:

Voorleesfilmpjes en paasknutselen met Vrolijke Vlinder
Een dagje thuis met Lise en Adriaan

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]