06-22968290 info@edithdewit.nl

Samen met kindercoach Monique Smal schreef ik het boek Het grote avontuur van klein Lise. Een hartverwarmend en lichtvoetig verhaal over de moed om op avontuur te gaan en je hart te volgen. 

‘Ik wil zo klein zijn als een bij, wenste Lise drie keer en ze blies haar wens zo hard ze kon hoog de lucht in.’
 

Stel je voor dat je op een dag zo klein bent als een bij. Wat een avontuur zou dat zijn! Het overkomt Lise en in dit boek lees je wat zij allemaal beleeft met haar beste vriend, de hommel Adriaan. Samen ontmoeten ze nieuwe dierenvrienen die allemaal wel een beetje hulp kunnen gebruiken. Een hert met nekpijn, een woelmuis die niet kan slapen, een kikkertje met een prop in zijn keel en nog veel meer dieren. Lise en Adriaan volgen hun hart en vinden voor alles een oplossing.

Boek bestellen

Het boek is een samenleesboek voor kinderen vanaf 6 jaar. Het is te bestellen via de website van Monique Smal, Sunshine Stories.

Speciale gratis download tijdens thuisblijf weken

Spring, zing en knutsel met Lise en Adriaan. 


Lise en Adriaan blijven een dagje thuis.

Lise en Adriaan blijven vandaag een dagje thuis, want de school is dicht en ook het hommelveldje van Adriaan is gesloten. Dat vindt Adriaan niet leuk, want hij houdt zo van de bloemetjes daar en het vrolijke gezoem van de andere insecten. Hij vindt het niet fijn als de dingen anders gaan dan hij gewend is, daar wordt hij een beetje brommerig van. Gelukkig heeft Lise altijd een schatkist vol spelletjes in haar hoofd. 

“Laten we beginnen met gymnastiek, dan blijven we lekker fit” zegt ze tegen Adriaan.

“Hup daar gaan we, er is ook een leuk liedje bij, zing maar mee!”

Toen ze klaar waren met gymen plofte Adriaan op de grond. Van al dat gespring had hij het warm gekregen en hij moest zweten in zijn dikke trui.

Lise was alweer bezig om een nieuw spelletje te verzinnen.  Ze keek naar hun mooie huisje. Door de zon en de regen was de verf er een beetje vanaf gegaan. Het kon wel een opknapbeurt gebruiken. 

‘Kom Adriaan, we gaan ons huisje mooi maken.’

Leuk, verven! daar had Adriaan wel zin in.

En zo gaan ze samen aan de slag.

Vind jij het ook leuk om Lise en Adriaan mee te helpen met hun huisje?

Gezellig hoor. Je kunt hun huisje zelf printen, uitknippen, vouwen, plakken en verven. 

En als het klaar is, kun je het neerzetten in je eigen kamer, dan zijn Lise en Adriaan altijd bij je op bezoek! We vinden het heel leuk als je ons een foto stuurt van hoe jouw huisje is geworden. Je kunt de foto e-mailen naar Edith (info@edithdewit.nl) of naar Monique hallo@sunshinestories.nl