06-22968290 info@edithdewit.nl

‘s Ochtends vroeg word ik gewekt door het drukke gekwetter van de vogels in mijn buurtje. Allemaal zijn ze druk bezig om een nest te bouwen waarin ze straks veilig hun eieren kunnen leggen. De eerste zwaluwen heb ik al weer zien vliegen, het broedseizoen is begonnen. Een periode die voorafgegaan wordt met drukte en dan overgaat in…stilzitten en wachten. Geduld, geduld, geduld.

 

Creatieve stroom

Geduld is een schone zaak, maar geen gemakkelijke. Soms wil je sneller, verder, zie je een doel voor je dat zo prachtig is dat je niet wilt wachten om het te bereiken. Het hebben van een doel maakt het enerzijds ook weer gemakkelijker om te wachten, je weet waarvoor je het doet. Geduld oefenen zonder doel is nog veel lastiger. Het broeden op iets zonder te weten wat er uiteindelijk geboren gaat worden – of er sowieso iets uit het ei komt – vraagt naast geduld om blind vertrouwen, vertrouwen op de creatieve stroom van het leven.

Grote schoonmaak

In de winter gaat die stroom van creativiteit tijdelijk ondergronds, de aarde in. Ook in ons eigen leven zijn er periodes waarin de creativiteit trager, stroperiger is, dat hoort erbij. Maar die stille periodes dragen altijd al het zaadje voor de nieuwe bloei. Soms is de creatieve stroom geblokkeerd, is het zuurstofrijke water vervuild geraakt en is het tijd voor een grote schoonmaak voordat alles weer vrijelijk kan stromen. Dan moet je niet langer wachten, maar in actie komen. De grote schoonmaak beginnen. Oude zooi weggooien, zodat er ruimte komt voor de nieuwe geboorte.

Hoe staat het met jouw creatieve leven? Is er iets in jou dat geboren wil worden? Dat erop wacht om door jou in de wereld gezet te worden? Een kunstwerk, een idee, jouw verhaal? Blijf rustig broeden en als je voelt dat het tijd is en je hebt wat hulp nodig bij de geboorte van je verhaal. Weet me dan te vinden. In één of meerdere storysessies gaan we samen aan de slag om jouw unieke verhaal op het spoor te komen en om er woorden aan te geven. Dit heeft al vaak geleid tot prachtige co-creaties.

gratis werkboek

In het gratis werkboek behorend bij mijn boek In de voetsporen van de heldin vind je tips en tools om ruimte te maken voor een nieuwe geboorte (met name in de eerste 3 episodes).