06-22968290 info@edithdewit.nl

Het is mijn werk om vrouwelijke ondernemers te helpen om hun unieke, authentieke bijdrage in de wereld te zetten. Om woorden te geven aan hun verhaal. En iedere keer merk ik weer dat dit best een spannend proces is.

Het is niet niks om je eigen verhaal te ontdekken en te delen met anderen. Het is een creatief proces waarbij je eigenheid, je goud, steeds zichtbaarder wordt. Dat is mooi en waardevol en tegelijkertijd haalt het je uit je comfortzone. Als je je verhaal vertelt geef je, een deel van, jezelf bloot. Je voelt je kwetsbaar.

Daarom is het zo belangrijk dat een verhaal bij je past.Vergelijk het met een prachtige outfit. Helemaal op jouw lijf geschreven. Een verhaal dat bij je past, je eigenheid laat schitteren en ook nog eens lekker zit. Kortom een verhaal waarmee jij wel naar het bal durft te gaan.

Naar het bal gaan

De metafoor ‘naar het bal gaan’ gebruik ik ook in mijn boek In de voetsporen van de heldin. Het is de fase in het verhaal van de heldin dat zij uit de schaduw in het licht stapt. Ze heeft met behulp van haar mentor het torentje weten te ontvluchten en stapt in een nieuwe wereld. Die nieuwe wereld voelt groot en onwennig, soms fantastisch en soms angstaanjagend. In lang niet alle verhalen steekt de heldin zich, zoals Assepoester, in een opvallende outfit. Vaak kiest ze juist voor onopvallende vermommingen of hult ze zich in een onzichtbaarheidsmantel. Een slimme keuze, want als ze niet opvalt kunnen draken, heksen en andere engerds haar tenminste niet te pakken krijgen.

In je eigen leven

Ook in ons eigen leven trekken we soms een onzichtbaarheidsmantel aan. Verbergen we onze pracht en praal, ons goud, voor de rest van de wereld. Of we laten het maar aan een klein groepje mensen zien dat we vertrouwen. Daar is op zich niets mis mee en het voelt lekker veilig, maar het wordt wel lastig om je bedrijf te promoten en je klanten te bereiken, als je verhaal (en jijzelf) niet te zien en te horen zijn. 

Je onzichtbaarheidsmantel afdoen en je baljurk aantrekken vraagt om lef. En om een mooie jurk! Het is mijn ‘mission in life’ om vrouwen met mijn woorden zo prachtig aan te kleden dat ze zich met zelfvertrouwen aan de wereld durven te tonen. 

Wil jij je goud in de wereld zetten, met behulp van een perfect passend verhaal?

Boek dan een gratis, online Story Start inspiratiesessie met mij. Samen beginnen we aan het eerste hoofdstuk van jouw verhaal. Laten we er iets moois van maken. Bibbidi bobbidi boo!

Vraag een gratis Story Start Sessie aan.

10 + 1 =